vakantiehuisvoorkant2 Luxe vakantiehuisjes

De familie Theelen nodigt u uit voor een heerlijke vakantie in onze luxe vakantiehuisjes.

U kijkt uit op de fruitbomen en de camping. Tevens beschikt ieder huisje over een eigen overdekt terrasje aan de zuidkant.

Natuulijk zijn de huisjes voorzien van alle luxe, zoals een ruim leefgedeelte met slaapbank, een luxe eettafel, een keuken met vaatwasser, twee slaapkamers en als extra een sauna. De slaapbank is geschikt voor 2 personen.

Voor een traditionele sauna belevenis hebben wij huisje 3 en huisje 5 tot uw beschikking. Deze beschikken over mooie Finse sauna's. Heerlijk genieten, en er lekker de tijd voor nemen.

Huisjes 1, 2 en 4 beschikken over een mooie infra-rood cabine. Deze sauna biedt u een ontspannende en therapeutische beleving. Een infra-rood cabine werkt heerlijk voor uw vermoeide spieren.

Klik hier voor meer informatie over de boerderij.

De camping is ieder jaar geopend van 1 april t/m 31 oktober.

Vanuit onze camping kunt u heerlijk fietsen en wandelen. Klik hieronder voor meer informatie.

In Roermond kunt u naar hartelust shoppen, bijvoorbeeld in het Designer Outlet Centre.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

vakantiehuis Prijzen vakantiehuisjes

Boek nu!

Let op, de prijzen zijn exclusief borg, city tax en service kosten.

 • Laagseizoen
  1-1-2022 t/m 22-5-2022
  11-6-2022 t/m 16-7-2022
  5-9-2022 t/m 31-12-2022
 • Week € 525,-
 • Mid-week € 400,-
 • Weekend € 400,-
 • Hoogseizoen
  23-5-2022 t/m 10-6-2022
  16-7-2022 t/m 4-9-2022
 • Week € 675,-
 • Mid-week € 575,-
 • Weekend € 575,-
 • City tax en service kosten € 2,50 p.p. per nacht
 • Borg € 100,-
 • Boek online

Om online te boeken, is het handig te weten welk nummer bij welke huisje hoort. Klik hieronder voor een overzicht van de huisjes en de camping.

×

Foto's Vakantiehuisjes

voorgevel
Voorgevel
woongedeelte
Woonkamer
slaapkamer
Slaapkamer
keuken
Keuken
woonkamertv
Televisie woonkamer
woonkamerspant
Spant woonkamer
slaapbank
Slaapbank woonkamer
sauna
Sauna
badkamer
Badkamer

De boerderij van Pieter en Marleen Theelen

boomgaard Boomgaard

De boomgaard is altijd al een onderdeel geweest van de boerderij. Momenteel is onze boomgaard niet zo heel groot meer, nu dat Pieter de pensioenleeftijd heeft bereikt. Pieter heeft altijd voor het onderhoud van de boomgaard gezorgd. Er zijn drie verschillende soorten fruit te vinden, namelijk appels, peren en pruimen. Enkele populaire soorten appels zijn Elstar en Jonagold. Bekende perenrassen in onze boomgaard zijn Conference en Doyenné du Commice. Van de pruimen zijn de Reine Victoria en Opal het bekendste.

Door de jaren heen is er echter heel wat veranderd. De smaak van de mensen veranderd over de tijd, en daarmee moet het aanbod aan verschillende soorten appels, peren en pruimen ook veranderen. Veel oude soorten zijn nu niet meer in trek bij het publiek en zijn vervangen. Een andere reden om bepaalde rassen te kiezen, is de manier van telen.

Vroeger bestond een boomgaard veelal uit hoogstambomen. De naam zegt het al, dit zijn bomen met een hoge stam. Zo'n hoge stam heeft echter een groot nadeel, er is een ladder nodig om het fruit te plukken. En vaak is het met een goede ladder nog steeds onmogelijk om alle fruit te plukken van een hoogstamboom. De hoogstambomen werden vervangen door laagstambomen. Naast het gemak bij het plukken van het fruit, zijn deze laagstambomen veel makelijker te snoeien. De ontwikkeling van hoog- naar laagstambomen heeft er ook voor gezorgd dat er nieuwe fruitsoorten ontstonden die de oude hebben vervangen.

Een andere motivatie om nieuwe soorten appels, peren of pruimen te telen, is de houdbaarheid van het fruit. Na de oogst zijn er verschillende soorten die opgeslagen worden in koelcellen, zodat wij ook in de winter en de lente nog van appels en peren kunnen genieten. Pruimen zijn overigens niet goed te bewaren in koelcellen en zijn daarom nog steeds alleen in het seizoen verkrijgbaar of worden geïmporteerd. Appels en peren die lang te bewaren zijn, verdienen de voorkeur boven andere soorten. Dit heeft er tot geleid dat er nieuwe rassen zijn ontwikkeld specifiek met dit kenmerk.

Zoals gezegd, verdienen laagstambomen de voorkeur over hoogstambomen. Niet alleen bij het plukken van het fruit is het makkelijk, ook het onderhoud aan de boomgaard gaat een stuk efficienter met laagstambomen. Onze boomgaard bestaat, op enkele uitzonderingen na, uit laagstambomen.

In de winterperiode, of beter gezegd, de periode waarin de ontwikkeling van de boom stil staat, is het tijd om te snoeien. Het snoeien is een specialistische bezigheid. Er zijn tal van snoeimethodes in de fruitteelt, en iedere teler gebruikt zijn eigen methode en ervaring om er voor te zorgen dat er voldoende fruit aan de bomen hangt.

terras Groentewinkel

Momenteel is het assortiment van de groentewinkel ingekrompen en hebben we in het seizoen verse appels, peren en pruimen zolang de voorraad strekt. Verder hebben we nog eieren, aardappelen en verschillende soorten appelsap.

De groente- en fruitwinkel is een onderdeel van het bedrijf dat zich in de loop de jaren heeft ontwikkeld en nu weer is afgebouwd. Bertha Theelen verkocht vroeger al eieren, fruit en aardappelen aan huis. Dit is altijd kleinschalig geweest. Nadat Pieter en Marleen Theelen in het bedrijf stapten, is Marleen begonnen om een echte boerderijwinkel te realiseren. Het uitbreiden van het assortiment begon met een kist met kroppen sla, en is toen uitgegroeid tot een volledige groentewinkel.

Nu Pieter en Marleen de pensioenleeftijd hebben bereikt, is het assortiment ingekrompen. Zoals gezegd hebben we nu in het seizoen verse appels, peren en pruimen zolang de voorraad strekt en verder hebben we nog eieren, aardappelen en verschillende soorten appelsap.

De winkel is op vrijdag en zaterdag geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Contactgegevens

Kom gezellig langs voor koffie en vlaai.

Voor reserveringen of informatie kunt u altijd bellen of e-mailen.


  Jeroen en Ingrid Theelen

  Spik 165a, 6042 KT Roermond Asenray

  +31 (0)475 690741

  info@spikkerdal.nl